Banden

Het is belangrijk dat u op goede autobanden rijdt want hierdoor kunt u veilig en comfortabel de weg op. Garage Speyk is gespecialiseerd in banden en service werkzaamheden zoals montage en reparatie van banden, uitlijnen en balanceren.

ZOMERBANDEN

Het gebruik van zomerbanden tijdens de zomerperiode heeft vele voordelen. De banden zijn gemaakt voor een normaal wegdek. Om dat het nauwelijks glad is in de zomer hoeft de zomerband er niet op gemaakt te zijn. Daarom heeft de zomerband optimale grip op de weg. Dit zorgt voor optimale veiligheid wat erg belangrijk is in het verkeer. Een goede zomerband moet niet alleen goede grip hebben maar moet ook niet te veel geluid maken tijdens het rijden. De zomerbanden van tegenwoordig rijden een stuk soepeler en comfortabeler dan voorheen.

Band

WINTERBANDEN

Winterbanden voor de auto zijn banden met een ander (en vaak breder) profiel in de band. Een winterband is speciaal ontwikkeld voor meer grip in koude omstandigheden, afvoeren van meer water en meer grip in sneeuw. De mogelijkheid tot het beter afvoeren zorgt dat winterbanden minder snel last van aquaplaning hebben en dus meer grip. In sneeuw kunnen winterbanden door het andere profiel zich juist beter ‘vastzetten’, waardoor glijden geminimaliseerd wordt. Winterbanden hebben tevens een ander compound, het rubber van de winterband is zachter, waardoor is een lagere temperatuur voldoende om toch voldoende grip te bieden.Winterbanden met extra profiel zijn gangbaar in Nederland en ook enkel die winterbanden zijn toegestaan. Winterbanden met spikes en sneeuwkettingen zijn enkel voor gebruik bij forse sneeuwval en zeker niet voor directe aanraking met het wegdek. In dat geval raakt het wegdek beschadigd en levert de winterband met spikes zelfs minder grip op. In Nederland zijn de omstandigheden er dus niet naar om spikes en sneeuwkettingen toe te passen en zijn enkel ‘normale’ winterbanden toegestaan.

Band

ALL SEASON BANDEN

Deze banden beschikken over eigenschappen die meer grip bieden in alle (weers-)omstandigheden. De profielopbouw en materiaalsamenstelling van deze autoband heeft kenmerken van een zomerband en winterband in één.Het klimaat in de Benelux kent nauwelijk extreme weersomstandigheden en is soms te wisselvallig om snel genoeg een autobandenwissel te doen (zomerbanden naar winterbanden en andersom). All Season banden bieden dan de uitkomst, omdat deze 365 dagen per jaar voldoende grip bieden om veilig door het verkeer te bewegen.

Band

Balanceren

Autobanden balanceren is belangrijk voor het rijcomfort. Als u merkt dat u stuur of stoel begint te trillen tijdens het rijden is er meestal sprake van een onbalans. Bij Garage Speyk zijn wij gespecialiseerd in het balanceren van autobanden. Goed gebalanceerde banden zorgen voor betere rijcomfort, meer veiligheid en kostenbesparing vanwege slijtage aan uw banden. 

Uitlijnen

Als u continue naar rechts of na links trekt is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. U wielen staan dan niet in de juiste positie. Tijdens het uitlijnen worden de wielen weer afgesteld op de juiste positie. Dit zorgt voor een betere rijcomfort. 

Wanneer moet uw auto uitgelijnd worden? 

  • Als er sprake is van slijtage aan de binnen of buitenkant van de band
  • De auto stuurt te zwaar
  • De auto trekt na links of na rechts 
  • Als het stuur scheef staat
  • Als het stuur niet terug draait na een bocht

Banden

Controleer om de 2 weken uw bandenspanning zo kunt u slijtage verkomen

Olie
Mogelijk gemaakt door Mobilox