Restauratie

In 2012 zijn wij gestart met het restaureren van een Citroën DS, ook wel bekend als de “snoek” of het “strijkijzer”. Citroën DS werd in 1955 geïntroduceerd in de autosalon van Parijs. De DS was een toonbeeld qua design en baanbrekend qua technologie.

De auto was in de jaren vijftig een groot succes en is tot 1975 in productie gebleven. In 2012 besloot de directie van Garage Speyk haar droom eindelijk waar te maken en kocht een oude Citroën DS chassis uit 1969 en besloot deze te restaureren. Het project heeft twee jaar geduurd, stap voor stap hebben wij het restauratieproces afgerond en het eindresultaat mag u beoordelen.

Vanaf heden kunt u terecht in ons bedrijf voor het restaureren van een Citroën DS. Het restauratieproces is een langdurig proces waar kennis en techniek gecombineerd worden. Vooraf maken wij, rekening houdend met uw wensen, een budgetbegroting en een planning wat mogelijk kan zijn voor het restaureren zodat wij uiteindelijk kunnen toewerken tot het beste resultaat. Het restauratieproces duurt ongeveer 14 maanden. Hieronder hebben we foto’s toegevoegd van ons eerste restauratieproject. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen zodat wij een afspraak kunnen inplannen.

Restauratieproces:

  • Budgetbepaling
  • Plaatwerk
  • Technische opbouw
  • Interieur plaatsen
  • Afrondingsfase (testen)

 

Foto’s restauratie

Citroën DS project

De introductie van de Citroen DS in de autosalon van Parijs

DS
Mogelijk gemaakt door Mobilox